Gevelwerken


Gevel bepleisteren?

Gevelbepleistering is niet alleen mooi, het is ook erg nuttig, betaalbaar en op termijn goed voor je portemonnee indien je de laatste richtlijnen volgt rond isolatie.

Een goed geïsoleerde gevel houdt je lekker warm in de winter en koel in de zomer. Isolatie van buitenmuren heeft een grote invloed op je energieverbruik, EPC en kan de waarde van je huis tegenwoordig flink de hoogte in duwen.

Gevelbepleistering en buitenbepleistering - Crepi

Een buitenbepleistering of gevelbepleistering op basis van siliconen is de ideale keuze voor een strakke moderne, onderhoudsvriendelijke en duurzame gevelafwerking! Verkrijgbaar in de 200-tal kleuren.

In bosrijke omgeving kunnen wij uw crepi nog extra behandelen met een vuilafstotende coating. Onze plaatsing gebeurt volgens de Europese ETICS richtlijnen. En daarnaast bieden we u ook 10 jaar garantie.

Gevelbepleistering bij nieuwbouw & renovatie

Gevelbepleistering of in de volksmond soms crepi genoemd, is qua prijs/kwaliteit verhouding een echte aanrader. Budgettair is het duurder dan spouwmuurisolatie, maar je krijgt door de isolatie aan de buitenzijde steeds een naadloos isolatiescherm rond uw woning, in tegenstelling tot spouwmuurisolatie waarbij sneller een koudebrug blijft bestaan.

Hedendaagse gevelbepleistering heeft natuurlijk een strakke en moderne look die zeer vaak gekozen wordt bij nieuwbouwprojecten. Ook bij renovatie wordt dit tegenwoordig meer en meer toegepast omdat het vrij gemakkelijk is om verouderde of niet-modieuze gevels te hiermee op te frissen. De "look & feel" van je woning verandert namelijk enorm, het is alsof je naar een nieuwe woning verhuist, zonder dan effectief te verhuizen uiteraard.

Gevelbepleistering met gevelisolatie

Bij nieuwbouw wordt er vaak voor gevelisolatie aan de buitenzijde van de woning gekozen om de woning perfect luchtdicht te maken, alleen zo kan je aan de huidige en toekomstige isolatienormen voldoen. Aan de buitenzijde van de woning wordt eerst extra isolatiemateriaal geplaatst en daarop komt dan de gevelbepleistering.

Bij gevelrenovatie plaatsen we de buitenbepleistering op de oude gevel, tenzij u voor een extra isolatie kiest. Dan plaatsen we een extra laag isolatiemateriaal op de buitenmuur en vervolgens plaatsen we de gevelbepleistering.

Voordelen gevelbepleistering

1) Zeer makkelijk om oude gevels te veranderen in moderne gevels.

2) Uitzonderlijke bescherming tegen weersinvloeden (uitermate waterdicht & waterafstotend).

3) Ideaal om uw woning extra te isoleren (geen koudebruggen)

4) Premies voor isolatie en renovatie.

5) Heel gemakkelijk te onderhouden.

6) Uw woning stijgt gemiddeld tot + 25% in waarde.

Premies gevel & isolatie

Voor het isoleren van je buitenmuren kom je in aanmerking voor een energiepremie via je netbeheerder. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je uiteraard wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Gevelisolatie (aan de buitenzijde): €15 per m² met een maximum van €2000. Het premiebedrag is gebaseerd op de werkelijk geïsoleerde oppervlakte.

Het moet gaan om na-isolatie van een bestaande buitenmuur. En de RD waarde van het isolatiemateriaal ( warmteweerstand) moet minimaal 2 m²K/W bedragen.

Ook de Vlaamse overheid biedt momenteel voor renovatie van gevel nog een bijkomende premie, mits voldoen aan enkele voorwaarden.

Graag adviseren en helpen wij u bij de premie-aanvraag 

Energie-wijzer  (Rescert gecertificieerd)
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin