De energierenovatieprogramma 2020 van de Vlaamse overheid

01-12-2017

Waarom je best niet wacht met de renovatie of isolatie van je dak

Tegen 2020 moeten alle daken verplicht geïsoleerd zijn. Is jouw dak niet in orde, dan riskeer je een boete. De renovatie uitstellen tot 2019 is geen goed idee. Want een huis met een niet- of slecht geïsoleerd dak kan tot 32% van zijn energie verliezen. Hoe sneller je begint met de werken, hoe vlugger je bovendien van de voordelen kan genieten en hoe sneller je de kosten hebt terugverdiend!

Vlaanderen telt zo'n drie miljoen woningen, maar die zijn lang niet allemaal 'klaar voor de toekomst'. De helft ervan is meer dan 40 jaar oud waarvan er gemiddeld slechts 0,7% per jaar wordt gerenoveerd. Toch is het belangrijk dat dat sneller gebeurt, want die oude woningen zijn vaak verre van energiezuinig. Er zouden zelfs maar zo'n 200.000 huizen en appartementen voldoende energiezuinig zijn. Om de Europese ambities te halen op vlak van energiezuinig wonen, moet de Vlaamse renovatiegraad zelfs verdriedubbelen.

Om de renovatiegraad een impuls te geven heeft de overheid beslist dat tegen 2020 alle daken geïsoleerd moeten zijn. Woningen die niet of onvoldoende geïsoleerd zijn, kunnen ongeschikt verklaard worden. Is dat het geval, dan moet er binnen het jaar nieuwe isolatie geplaatst worden, anders volgt er een boete.

Kies vandaag voor de vele voordelen van een dakrenovatie!

Waarom je deze werken beter niet uitstelt tot 2019? Als je huis niet voldoende geïsoleerd is, verlies je tot 32% van je energie door het dak. En dat zal je uiteraard voelen je aan je energiefactuur. Als je nu je dak renoveert, bespaar je zoveel op je energierekening dat je de werken al snel zal hebben terugverdiend. Het zal ook aangenamer vertoeven zijn in huis: een koud en vochtig gevoel in de winter en ondraaglijke warmte in de zomer zijn dankzij moderne isolatie verleden tijd! Bovendien betaalt de overheid in veel gevallen met de werken mee. Op welke premies je recht hebt, zoeken onze consultant samen met je uit.

Energie-wijzer  (Rescert gecertificieerd)
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin