Zonne-& warmtepompboiler

Zonneboiler (vanaf 01/01/2019, verlaagde premies)

In een zonneboiler wordt water verwarmd door zonlicht. De zonnecollectoren vangen het invallende zonlicht op waarna een koelvloeistof (glycol) de warmte transporteert naar het buffervat waar de warmte wordt overgedragen op het water. Het verwarmd water kunt u gebruiken voor sanitaire toepassingen zoals bad, douche,...

Een zonneboiler werkt voornamelijk op daglicht: dus ook bij een gedeeltelijk of geheel bewolkte hemel verwarmt het water. Geeft de zon toch niet voldoende warmte, dan zorgt bij of naverwarming ervoor dat u altijd voldoende warm water beschikbaar heeft.

Met een zonneboiler kan u tot 70% van de energie die nodig is voor de opwarming van het sanitair water besparen op jaarbasis. Hiervoor hebt u een zonneboiler nodig met een oppervlakte van 1,5 m²/persoon. Voor een gemiddeld gezin scheelt dit jaarlijks al snel 250-350 m3 aardgas! U zorgt tevens voor een vermindering van de uitstoot van CO2.

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler haalt warmte uit de omgevingslucht om water op te warmen en verbruikt weinig energie omdat er enkel stroom nodig is om de compressor aan te drijven. Met een warmtepompboiler bespaart u al snel 70% energie in vergelijking met een klassieke elektrische waterverwarmer.

C-energie werkt uitsluitend met bekende Europese merken. Als u kiest voor een warmtepompboiler, dan kiest u voor prestaties en betrouwbaarheid.

De werking  van warmtepompboiler?

Het geheim van de warmtepompboiler is even eenvoudig als geniaal. Een warmtepompboiler haalt warmte uit de lucht. Door compressie (drukverhoging) wordt deze warmte op een hogere temperatuur gebracht. Die warmte wordt gebruikt om water op te warmen. Het systeem is vergelijkbaar met dat van een koelkast, maar dan omgekeerd. De techniek van een warmtepompboiler is zeer efficiënt.

zonneboiler prijs

Energie-wijzer  (Rescert gecertificieerd)
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin